Φεστιβάλ ιπποδρομίας French Guineas Day

15 Μαΐου 2016 09:28  

Ενα πολυ σημαντικό γεγονός για τις γαλλικές ιπποδρομίες λαμβάνει χώρα στα μέσα Μαϊου κάθε χρόνο. Είναι η γαλλική εκδοχή των Guineas, των κλασικών αγγλικών ιπποδρομιών. Σε ένα πολύ δημοφιλές φεστιβάλ πραγματοποιούνται σπουδαίες κούρσες με κορυφαίες τις Group 1, French 1000 και 2000 Guineas. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την Poule d’Essai des Pouliches, μια κούρσα σε επίπεδη διαδρομή για τριετείς καθαρόαιμες φοράδες σε απόσταση 1,600 μέτρων και για την Poule d’Essai des Poulains, η αντίστοιχη κούρσα για τα τριετή καθαρόαιμα πουλάρια στην ίδια απόσταση.

Το ιπποδρομιακό γεγονός Poule d’Essai, για τα καθαρόαιμα τριετή εγκαθιδρύθηκε στην Γαλλία το 1840, εμπνευσμένο από τις αντίστοιχες βρετανικές κούρσες. Η αρχική τοποθεσία ήταν στα Champ de Mars, σε μια κυκλική διαδρομή 2 χιλιομέτρων και ήταν μικτή κούρσα για πουλάρια και φοράδες. Το 1857 το φεστιβάλ μεταφέρθηκε στο ιπποδρόμιο του Longchamp, όπου είχαμε αρχικά την μείωση της διαδρομής στα 1,600 μέτρα και κατόπιν το 1883 το διαχωρισμό σε δύο κούρσες για πουλάρια και φοράδες σύμφωνα με το αγγλικό πρότυπο. Το φεστιβάλ δε πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο μεγάλων πολέμων στην Ευρώπη και οι κούρσες αντικαταστάθηκαν προσωρινά με άλλες μικρότερου βεληνεκούς. Φτάνοντας στο 1971 πλέον οι κούρσες πήραν τη σήμανση Group 1 και μεταφέρθηκαν στην κεντρική πίστα του ιπποδρομίου του Longchamp. Τα κορυφαία άλογα από τις δύο κούρσες συχνά ανταγωνίζονται στην Prix du Jockey Club.

Στο φεστιβάλ εκτός από τις δύο κλασικές κούρσες ξεχωρίζει μια σημαντική κούρσα προετοιμασίας για το Prix du Jockey Club στην Group 2 Prix Hocquart σε απόσταση 1 mile 2 furlongs (2.000 μέτρα), με 7 συμμετοχές. Καθαρά αγωνιστικά αυτό που ξεχωρίζει είναι το Mekhtaal και πολύ κοντά το Barwod.

  15/5/2016 – Εκτίμηση Deauville 1:35

 1. Mekhtaal (3.75)
 2. Barwod (3.25)

To φετινό φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 15 Μαΐου και μόνο για φέτος λόγω έργων στο ιπποδρόμιο του Longchamp θα πραγματοποιηθούν στο ιπποδρόμιο του Deauville. Ας δούμε αναλυτικότερα τις άλλες δύο κούρσες.

Ιπποδρομία French 1000 Guineas

Στην Poule d’Essai des Pouliches (French 1000 Guineas) το μεγάλο ερωτηματικό είναι η Antonoe, μια εντυπωσιακή φοράδα που λόγω τραυματισμού δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα. Παρόλα αυτά αν η παρουσία της στην κούρσα σημαίνει πως οι εκπαιδευτές θεωρούν πως είναι έτοιμη μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια πολυ δελεαστική τιμή στοιχηματικά. Πολύ καλά αναμένεται να πάει και μια συμμετοχή από την Μεγάλη Βρετανία, η τρίτη στις αγγλικές 1000 Guineas Alice Springs η οποία δείχνει να έρχεται στην κορύφωση της αγωνιστικής της κατάστασης.

  15/5/2016 – Εκτίμηση Deauville 2:15

 1. Antonoe (17.00)
 2. Alice Springs (4.00)

Ιπποδρομία French 2000 Guineas

Αρχικά στην Poule d’Essai Des Poulains (French 2000 Guineas) αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το Ζarak, ένα πουλάρι με εξαιρετικό γενεαλογικό δέντρο καθώς προέρχεται από τον εντυπωσιακό Dubawi και την εξίσου ξεχωριστή Zarkava, δύο άλογα με πάρα πολλές επιτυχίες στο κορυφαίο επίπεδο Group 1. Εχει στο βιογραφικό του δύο εντυπωσιακές νίκες στις πρώτες του κούρσες και αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον φετινό αγώνα. Πολύ κοντά δείχνει να βρίσκεται ο George Patton, που είχε καταφέρει να τερματίσει με την ελάχιστη διαφορά πίσω από το φαβορί Zarak στην κούρσα προετοιμασίας τους τον Απρίλιο στο Maisons-Laffitte.

  15/5/2016 – Εκτίμηση Deauville 3:20

 1. Zarak (5.00)
 2. George Patton (15.00)