Ιπποδρομιακό φεστιβάλ Punchestown Irish Spring

punchestown-irish-spring-festival Το φεστιβάλ του Punchestown Irish National Hunt είναι το αποκορύφωμα των Ιρλανδέζικων σπορ και κοσμικών γεγονότων. O συνδυασμός της εντυπωσιακής αγωνιστικής δράσης, των λαμπερών συναυλιών, πλουσιοπάροχου φαγητού και ποτού, οικογενειακής διασκέδασης, εκθαμβωτικής αίγλης ή ανέμελης καθημερινότητας είναι απαράμιλλη, χάρη στην μοναδική ατμόσφαιρα του φεστιβάλ του Punchestown.

Το φεστιβάλ του Punchestown θεωρείται ως το μεγάλο φινάλε της περιόδου των αγώνων με άλματα με κορυφαία άλογα, εκπαιδευτές και τζόκεϊ και απ τις δύο μεριές της θάλασσας της Ιρλανδίας, που συγκεντρώνονται στο Kildare να λύσουν τις διαφορές τους και να επιβεβαιώσουν την φήμη τους. Η ποιότητα των αγώνων είναι εξαιρετική με ένα σύνολο δώδεκα (12) Grade 1 ιπποδρομιών. Το Punchestown θεωρείται το σπίτι του Irish National Hunt Racing και φιλοξενεί το διάσημο La Touche Cup, μια κούρσα ιδιαίτερα δημοφιλής στους θεατές η οποία λαμβάνει χώρα στην πίστα της επαρχιακής διαδρομής, ενα ‘must see’ γεγονός για όλους τους λάτρεις των ιπποδρομιών.

Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα στην πίστα του Punchestown που βρίσκεται στην κοινότητα του Eaderstown, κοντά στο Naas στην επαρχία Kildare στην Ιρλανδία. Το ιπποδρόμιο είναι δεξιόστροφο και έχει μια κυματιστή διαδρομή με χαμηλά εμπόδια (hurdles) και μια διαδρομή με φράκτες (steeplechase). H διαδρομή με τα χαμηλά εμπόδια έχει μήκος 1,7 μίλια ενώ η διαδρομή με τους φράκτες έχει διαδρομή λίγω πάνω από 2 μίλια. Το ιπποδρόμιο είναι το μόνο στην Ιρλανδία που έχει και επαρχιακή διαδρομή (cross county bank).

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και διαρκεί 5 ημέρες. Οι κούρσες που ξεχωρίζουν είναι: την πρώτη μέρα η BoyleSports Champion Chase, μια κούρσα 2 μιλίων στην οποία τα άλογα υπερπηδούν 11 φράκτες και είναι ανοιχτή για άλογα πενταετή και άνω. Τη δεύτερη μέρα ξεχωρίζει η Bibby Financial Services Ireland Punchestown Gold Cup, μια κούρσα 3,1 μιλιων στην οποία συμμετέχουν άλογα πενταετή και άνω και στην οποία πρέπει να υπερπηδήσουν 17 φράκτες. Την τρίτη μέρα η χαρακτηριστική κούρσα είναι η Ladbrokes Champions World Hurdle, μια κούρσα 3 μιλίων στην οποία συμμετέχουν άλογα τετραετή και άνω τα οποία υπερπηδούν 12 χαμηλά εμπόδια. Την τέταρτη μέρα διεξάγεται η κορωνίδα των αγώνων: BetDaq Champions Hurdle, μια κούρσα 2 μιλίων για άλογα τετραετή και άνω τα οποία πρέπει να υπερπηδήσουν 9 χαμηλά εμπόδια. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την τελευταία μέρα με την Festival Family Day, μια μέρα αφιερωμένη στην νεολαία με γεγονότα για όλη την οικογένεια.

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών Flat Racing (επίπεδη διαδρομή):

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών National Hunt (κούρσες με εμπόδια):

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ