Ιπποδρόμιο Μαρκόπουλου

ippodromos-athinonΣτις 22 Ιανουαρίου και με αφορμή την έναρξη των ελληνικών ιπποδρομιών για πρώτη φορά μετά την αλλαγή σελίδας στην ιδιοκτησία βρεθήκαμε στο ιπποδρόμιο του Μαρκόπουλου για να παρακολουθήσουμε τις κούρσες. Το ιπποδρόμιο βρίσκεται σε μια σχετικά απομονωμένη περιοχή στη Μεσογαία Αττικής άλλα είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο μέσω Αττικής Οδού άλλα και με τη βοήθεια της άριστης σήμανσης που σε καθοδηγεί.

Αυτό που κάνει μεγάλη εντύπωση σε κάποιον που πάει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ιπποδρόμιο ειναι το αχανές του χώρου στο οποίο στεγάζεται. Τεράστια πάρκινγκ ικανά να φιλοξενήσουν εκατοντάδες αυτοκίνητα και ένα τεράστιο κτίριο το οποίο δεσπόζει στην περιοχή.

Πλησιάζοντας στο κτίριο βλέπουμε το parade ring στο οποίο παρελαύνουν τα άλογα πριν την εκάστοτε κούρσα. Μπαίνοντας στο κτίριο υπάρχει μια τεράστια αίθουσα υποδοχής στην οποία δεσπόζουν διάφορα διακοσμητικά σχετικά με τις ιπποδρομίες. Δύο τεράστιες κυλιόμενες σκάλες οδηγούν στον 1ο όροφο όπου είναι η είσοδος για τις κερκίδες, τα στοιχηματικά booth (δεν ήταν σε λειτουργία για να στοιχηματίσει κάποιος), ένα μεγάλο ρεστοράν (δεν ήταν σε λειτουργία) και διάφορες αίθουσες για τις διάφορες υπηρεσίες του ιπποδρόμου.

ippodromos-athinon

Μια σύντομη περιήγηση στο κτίριο μας οδήγησε στον 4ο όροφο όπου βρίσκεται το εστιατόριο της Ενωσης Φιλίππων, ένας χώρος που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές και περιβάλλοντα καθώς το ξύλο και το δέρμα που κυριαρχούν παρέπεμπαν σε αγγλική ιπποδρομιακή λέσχη.

Επιστρέφοντας στον πρώτο όροφο βγήκαμε στις εξέδρες. Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χώρος δείχνει μια εγκατάλειψη καθώς πάρα πολλα καθίσματα είναι σπασμένα. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως είναι ο στίβος καθώς έχει αναδειχθεί πλήρως μετά την ολοκληρωτική ανακαίνιση.

ippodromos-athinon

Η εντύπωση που αποκομίσαμε μετά την επίσκεψη μας στο χώρο είναι πως πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Η όλη διοργάνωση απέπνεε μια προχειρότητα, καθώς οι επισκέπτες δεν είχαν κάποιες παροχές που θα διευκόλυνε την παραμονή τους στο χώρο, ειδικά μια μέρα όπου είχαμε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό δε που έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν η απουσία στοιχηματικών booth σε ένα αμιγώς στοιχηματικό περιβάλλον. Παρόλα αυτά ο συνδυασμός ενός υπερσύγχρονου ιπποδρόμιου με ένα πιστό κοινό που διψάει για κούρσες μπορούν να οδηγήσουν τη διοργανώτρια αρχή σε σταδιακή βελτίωση των συνθηκών.

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ