Ιπποδρομιακό φεστιβάλ Newmarket Craven Meeting

newmarket-craven-meeting-festival Κάθε χρόνο στα μέσα Απριλίου στο ιπποδρόμιο του Newmarket λαμβάνει χώρα ένα φεστιβάλ ιπποδρομιών σε επίπεδη διαδρομή, το οποίο και είναι η γενική πρόβα πριν το σπουδαίο φεστιβάλ Newmarket Guineas Meeting. Σηματοδοτεί δε την έναρξη ενός πολύ ενδιαφέροντος προγράμματος ποιοτικών ιπποδρομιών οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των μηνών Μάϊο – Ιούλιο σε διάφορα ιπποδρόμια στην Αγγλία. Δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους θεατές να παρακολουθήσουν τα trial των αλόγων που θα ξεχωρίσουν κατά την αγωνιστική σεζόν.

Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1771. Χρησιμοποιείται η ευθεία διαδρομή, γνωστή και ως Rowley Mile, μια χαρακτηριστική πίστα μήκους 1.25 μιλιων (2 km) ευθείας με μικρούς κυματισμούς στα 400 μέτρα πριν τον τερματισμό και μια εξίσου χαρακτηριστική “βουτιά” εναλλαγής κατηφορικής με ανηφορική διαδρομή 200 μέτρα πριν το τέλος της διαδρομής.

Το Craven Meeting 2016 θα είναι τριήμερο και θα περιλαμβάνει 21 κούρσες εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι παρακάτω: Craven Stakes, μια Group 3 ιπποδρομία για τριετή πουλάρια και ευνουχισμένα αρσενικά άλογα τα οποία διανύουν μια απόσταση 1 μιλίου στο Rowley Mile, Ear of Sefton Stakes, μια Group 3 κούρσα για καθαρόαιμα τεταρτοετή και άνω, σε μια απόσταση 1.2 μιλίων στο Rowley Mile, Abernant Stakes, μια Group 3 κούρσα για τριετή και άνω άλογα, σε μια απόσταση 6 furlongs (1.200 μέτρα) επίσης στο Rowley Mile και Nell Gwyn Stakes, μια Group 3 κούρσα για τριετείς φοράδες, η οποία πραγματοποιείται σε μια απόσταση 7 furlongs (1.400 μέτρα).

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών Flat Racing (επίπεδη διαδρομή):

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών National Hunt (κούρσες με εμπόδια):

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ