Ιπποδρομιακό φεστιβάλ Ascot Chase

ascot-chase-festival H ημερίδα Ascot Chase, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι ένα απ τα πλέον δημοφιλή και σημαντικά γεγονότα στο καλεντάρι των ιπποδρομιών με εμπόδια που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του National Hunt. Πραγματοποιείται στο διασημότερο ίσως ιπποδρόμιο του κόσμου στο Ascot, εκεί που κάθε χρόνο διεξάγεται και το περίφημο Royal Ascot. Είναι οι κούρσες αυτές στις οποίες έχουμε συνήθως την παρουσία αλόγων που προβλέπεται να έχουν σημαντικές βλέψεις για επιτυχία στο φεστιβάλ του Cheltenham τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς.

Κορύφωση της ημερίδας είναι η Grade 1 κούρσα, Betfair Ascot Chase, μία από τις πιο σημαντικές κούρσες της σεζόν, με έπαθλο 150.000 λίρες. Είναι μια κούρσα steeplechase για πενταετή και άνω άλογα, όπου σε μια απόσταση 2 μιλίων 5 ½ furlongs (4.325 μέτρα) υπερπηδούν 17 φράκτες ή φυσικά εμπόδια. Ξεκίνησε να διεξάγεται το 1995, με αρχική ονομασία Comet Chase, σε μια απόσταση 2 μιλίων 3 ½ furlongs (3.923 μέτρα).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άλλες 6 κούρσες υψηλού επιπέδου από τις οποίες ξεχωρίζει η Reynoldstown Novices’ Chase, μια Grade 2 κούρσα με ψηλά εμπόδια για πενταετή και άνω άλογα. Πραγματοποιείται σε μια απόσταση περίπου 3 μιλίων (4.830 μέτρα), στην οποία τα άλογα πρέπει να υπερπηδήσουν 12 εμπόδια και αφορά άλογα της κατηγορίας novice chasers, δηλαδή άλογα που μόλις έχουν ξεκινήσει αγώνες σε υψηλά εμπόδια / φράκτες. Η κούρσα αποτελεί προκριματικά για την RSA Chase που γίνεται το Μάρτιο στο φεστιβάλ του Cheltenham.

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών Flat Racing (επίπεδη διαδρομή):

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών National Hunt (κούρσες με εμπόδια):

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ