Ιπποδρομιακό φεστιβάλ Aintree Grand National

aintree-grand-national-festival Kάθε χρόνο από το 1839 έως και σήμερα, στις αρχές Απριλίου στο ιπποδρόμιο του Aintree κοντά στο Λίβερπουλ, λαμβάνει μέρος ένα σπουδαίο τριήμερο φεστιβάλ, κορύφωση του οποίου είναι η κούρσα Crabbie’s Grand National, ένας μαραθώνιος 4.1 μιλίων (7.1 km) πάνω από 30 εμπόδια καλυμμένα από κλαδιά έλατου. Είναι η ακριβότερη κούρσα στην Ευρώπη για ιπποδρομίες με εμπόδια, με έπαθλο 1 εκατομμύριο λίρες το 2015.

Η διαδρομή που ακολουθούν τα άλογα έχει μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα εμπόδια με αποτέλεσμα η κούρσα να θεωρείται το απόλυτο τεστ για άλογα και αναβάτες. Χαρακτηριστικά είναι τα εμπόδια ‘Becher’s Brook‘, ‘Canal Turn‘, ‘Valentine’s‘ και ‘The Chair‘, τα οποία έχουν ιδιαίτερα στοιχεία όπως διαφορά ύψους από την κάθε μεριά του εμποδίου ή απότομη στροφή μετά το εμπόδιο που εντείνουν τις δυσκολίες της διαδρομής.

Ένα χαρακτηριστικό της δυσκολίας του αγώνα είναι η αυξημένη θνησιμότητα των αλόγων που είναι σχεδόν διπλάσια από ότι στις υπόλοιπες κούρσες του National Hunt. Αυτό έχει οδηγήσει την διοργανώτρια επιτροπή να διορθώσει πολλά σημεία της διαδρομής με στόχο την μεγαλύτερη ασφάλεια των αλόγων και τζόκεϊ.

Υπολογίζεται ότι ένα τέταρτο του ενήλικου πληθυσμού της Μεγάλης Βρετανίας θα στοιχηματίσει στην κούρσα αυτή καθώς και στις υπόλοιπες του τριήμερου φεστιβάλ. Η θέαση σπάει κάθε ρεκόρ και υπολογίζουν ότι φέτος πάνω από 600 εκατομμύρια θεατές θα παρακολουθήσουν την μεγάλη κούρσα.

Εκτός από το Grand National στο τριήμερο φεστιβάλ γίνονται και άλλες 15 κούρσες, γνωστότερες εκ των οποίων είναι οι Liverpool Hurdle, Top Novices’ Hurdle, Aintree Hurdle και Red Rum Handicap Chase προς τιμή του Red Rum που είναι το μοναδικό άλογο που έχει κερδίσει 3 φορές τον αγώνα.

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών Flat Racing (επίπεδη διαδρομή):

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών National Hunt (κούρσες με εμπόδια):

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ