Ιπποδρομιακό φεστιβάλ Newmarket Guineas Meeting

newmarket-guineas-meeting-festival Στην επαρχία του Suffolk, στην ανατολική Αγγλία βρίσκεται η πόλη του Newmarket, η οποία και θεωρείται ως το αρχηγείο των ιπποδρομιών για τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς στην περιοχή βρίσκονται οι μεγαλύτεροι και σπουδαιότεροι στάβλοι, ο μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών ίππων, το Εθνικό Μουσείο Ιπποδρομιών και φυσικά το ιπποδρόμιο του Newmarket.

Η έναρξη της περιόδου για τις ιπποδρομίες σε επίπεδη επιφάνεια με χόρτο δίνεται κάθε χρόνο στο τέλος Απριλίου / αρχές Μαΐου με το σπουδαίο φεστιβάλ στο Newmarket, με την ονομασία Newmarket Guineas Meeting, όπου και πραγματοποιούνται 2 από τις Classics races της σεζόν: 2.000 Guineas και 1.000 Guineas.

2.000 Guineas

Μια απ τις σπουδαιότερες Grade 1 κούρσες στη σεζόν για τις ιπποδρομίες σε επιπεδη επιφάνεια, γίνεται την πρώτη μέρα του φεστιβάλ σε μια ευθεία απόσταση 1 μιλίου και είναι ανοιχτή για όλα τα τριετή άλογα είτε πουλάρια είτε φοράδες. Είναι η πρώτη Classic κούρσα που γίνεται κάθε χρόνο και η μία απ τις τρεις που μετράνε για το βρετανικό Triple Crown μαζί με το Derby και το St. Leger. Πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 1809.

1.000 Guineas

Η δεύτερη σπουδαιότερη κούρσα του φεστιβάλ και επίσης μια από τις Classic κούρσες, η επίσης Grade 1 κούρσα γίνεται σε μια ευθεία απόσταση 1 μιλίου και είναι ανοιχτή για τις τριετείς φοράδες μόνο. Είναι η πρώτη από τις 2 που είναι αυστηρά περιορισμένες για φοράδες και η πρώτη που μετράει για το βρετανικό Triple Crown για φοράδες μαζί με το Oaks και το St. Leger. Πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 1814.

Το μίλι που γίνονται οι 2 κούρσες είναι χαρακτηριστικό του ιπποδρομίου και ονομάζεται Rowley Mile Course. Εχει μήκος 1.25 μίλια (2 km) ευθείας με μικρούς κυματισμούς στα 400 μέτρα πριν τον τερματισμό. Από εκεί και μέχρι τα 200 μέτρα είναι κατηφορικό και τα τελευταία 200 μέτρα είναι ανηφορικά δίνοντας του το παρατσούκλι ‘The Dip‘ (η βουτιά).

Συνολικά στο φεστιβάλ γίνονται 8 κούρσες οι περισσότερες εκ των οποίων αποτελούν κριτήρια για συμμετοχές σε άλλες Group 1 κούρσες, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών Flat Racing (επίπεδη διαδρομή):

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών National Hunt (κούρσες με εμπόδια):

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ