Ιπποδρομιακό φεστιβάλ Sandown Park Celebration

sandown-park-celebration-festival Στο τέλος Απριλίου κάθε χρόνο η σεζόν για τις ιπποδρομίες με άλματα στην Μεγάλη Βρετανία φτάνει στο τέλος της. Ένα φεστιβάλ διοργανώνεται στο Sandown Park στα περίχωρα του Λονδίνου, όπου με κορυφαία κούρσα την Bet365 Gold Cup Celebration γιορτάζουν την λήξη της επίπονης περιόδου, καθώς και την ενθρόνιση του νέου πρωταθλητή τζόκεϊ για την σεζόν που μόλις τελείωσε.

Όπως προαναφέρθηκε κορυφαία κούρσα του φεστιβάλ είναι η Bet365 Gold Cup Celebration. Διεξάγεται σε μια απόσταση 3.7 μιλίων (5.930 μέτρα) και κατά τη διάρκεια της τα άλογα πρέπει να υπερπηδήσουν 24 φράκτες. Είναι μια κούρσα η οποία γίνεται κάτω από κανόνες handicap και συμμετέχουν άλογα 5 χρονών και άνω.

Μια εξίσου σημαντική κούρσα είναι η Celebration Chase. Πρώτη φορά η κούρσα αυτή πραγματοποιήθηκε το 2001 όταν το φεστιβάλ του Cheltenham ακυρώθηκε εξαιτίας μιας μεγάλης επιδημίας αφθώδους πυρετού. Ως αναπλήρωση κάποιων από τις κούρσες του φεστιβάλ, έγιναν νέες κούρσες στο ιπποδρόμιο του Sandown Park, η σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν η Celebration Chase που αντικατέστησε την Grade 1 κούρσα Queen Mother Champion Chase.

To φεστιβάλ στο Sandown Park είναι το μοναδικό στο οποίο γίνονται κούρσες και σε επίπεδη διαδρομή και με εμπόδια.

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών Flat Racing (επίπεδη διαδρομή):

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών National Hunt (κούρσες με εμπόδια):

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ