Ιπποδρομιακό φεστιβάλ Epsom Derby Meeting

epsom-derby-meeting-festival Με ιστορία που ξεκινάει από το 1661, το φεστιβάλ στο Epsom Downs, ένα ιπποδρόμιο φτιαγμένο για Grade 1 κούρσες, είναι ένα απ τα σημαντικότερα, στο καλεντάρι των ιπποδρομιών, σε επίπεδη επιφάνεια με χορτάρι. Στις κερκίδες μπορεί να φιλοξενήσει 120.000 θεατές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα κάθε χρόνο στις αρχές Ιούνη να παρακολουθήσουν τρεις από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες κούρσες που διεξάγονται στον κόσμο.

Kορωνίδα του φεστιβάλ είναι η κούρσα Derby Stakes, γνωστή απλά ως το Derby, μια Group 1 ιπποδρομία σε επίπεδη επιφάνεια για τριετείς φοράδες και πουλάρια και η πιο σημαντική από τις 5 Classic ιπποδρομίες. Διεξάγεται σε μια απόσταση 1 μιλίου 4 furlongs 10 γιάρδες (2.423 μέτρα). Είναι η κούρσα με το μεγαλύτερο έπαθλο και μεγαλύτερο κύρος στην Μεγάλη Βρετανία. H κούρσα είναι το δεύτερο σκέλος του βρετανικού Triple Crown, μαζί με τις 2.000 Guineas στο Newmarket και το St. Leger στο Doncaster, αν και πολύ σπάνια κάποιο άλογο δηλώνεται να διεκδικήσει το στέμμα.

Η δεύτερη πιο σημαντική κούρσα του φεστιβάλ και μια από τις 5 Classic είναι η Oaks Stakes, μια Group 1 κούρσα σε επίπεδη επιφάνεια ανοιχτή για τριετείς καθαρόαιμες φοράδες. Διεξάγεται σε μια απόσταση 1 μιλίου 4 furlongs 10 γιάρδες (2.423 μέτρα) και είναι η δεύτερη από τις Classic που είναι αυστηρά μόνο για φοράδες. Είναι το δεύτερο σκέλος στο Fillies’ Triple Crown μαζί με τις 1.000 Guineas στο Newmarket και το St. Leger στο Doncaster.

Aπό τις υπόλοιπες κούρσες του προγράμματος ξεχωρίζει το Coronation Cup, μια Group 1 κούρσα για τεταρτοετή και άνω άλογα. Διεξάγεται και αυτή σε απόσταση 1 μιλίου 4 furlongs 10 γιάρδες (2.423 μέτρα) και συμμετέχουν κυρίως άλογα που συμμετείχαν στο Derby Stake ή στο Oaks Stake την ακριβώς προηγούμενη χρονιά.

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών Flat Racing (επίπεδη διαδρομή):

Περισσότερα φεστιβάλ ιπποδρομιών National Hunt (κούρσες με εμπόδια):

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ