Φεστιβάλ ιπποδρομίας Epsom Downs Day 2

04 Ιουνίου 2016 10:18  

Μία από τις σπουδαιότερες κούρσες για τις αγγλικές ιπποδρομίες αλλά και παγκοσμίως, έφτασε, καθώς σε λίγες ώρες, έχουμε τη διεξαγωγή του Investec Derby ή η “Μπλέ Κορδέλα” των αγγλικών ιπποδρομιών. 16 κορυφαία καθαρόαιμα τριτεή άλογα (πουλάρια και φοράδες) θα στηθούν στο βατήρα εκκίνησης για να διασχίσουν το 1 mile 4 furlong s 10 yards (2.423 μέτρα) μιας ιδιαίτερα απαιτητικής διαδρομής με στόχο εκτός από τη νίκη και το έπαθλο των 870.000 λιρών άλλα και τη δόξα που συνοδεύει τον νικητή.

Ιπποδρομία Investec Epsom Derby Day 2

Όπως αντιλαμβάνεστε, μια κούρσα με τέτοιο υψηλό προφίλ, είναι ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα καθώς τα περισσότερα από τα άλογα που συμμετέχουν είναι πάρα πολύ δυνατά, με πολλές διακρίσεις και εξαιρετικό γενεαλογικό δέντρο. Αρκετά από αυτά έχουν ήδη γράψει το όνομα τους σε νίκες Group κουρσών και έρχονται στο Epsom στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η φετινή διοργάνωση είναι ίσως η πιο ανοιχτή των τελευταίων χρόνων. Ο κορυφαίος ιρλανδός εκπαιδευτής Aidan O’Brien κατεβάζει μια ομάδα με 5 άλογα με κορυφαίο όλων το US Army Ranger, νικητή μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα του Chester Vase και με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στην ίδια ομάδα ανήκει και το Deauville, το οποίο μετά από μια πολύ επιτυχημένη καριέρα στα διετή έρχεται στη συγκεκριμένη κούρσα σε πολύ καλή κατάσταση μετά το δυνατό τεστ στο York Dante. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συμμετοχή έρχεται από τη Γαλλία με τα χρώματα του Godolphin στο Cloth of Stars, ένα εντυπωσιακό πουλάρι που έρχεται από 2 νίκες σε μικρότερου βεληνεκούς κούρσες, άλλα σε φουλ φόρμα. Ξεχωρίζει επίσης το Wings of Desire, η συμμετοχή των περσινών νικητών Gosden (trainer) / Dettori (jockey) που έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου την φετινή περίοδο, όπως και το Ulysses, το οποίο δείχνει άλογο με τη μεγαλύτερη δυνατότητα βελτίωσης από όλα στην κούρσα και το Harzand, ειδικά μετά την αλλαγή του εδάφους σε βαρύ πράγμα που δείχνει να το ευνοεί.

Όπως καταλαβαίνετε από την μικρή επισκόπηση των συμμετοχών, πρόβλεψη για το νικητή δε μπορούμε εύκολα να κάνουμε. Εκτιμώντας τα δεδομένα αυτά, μια μικρή προτίμηση θα πάρει το Ulysses (10.00), 04/06/2016 – Epsom Downs 4.30, το οποίο ίσως με την πρόοδο που δείχνει φέτος σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό γενεαλογικό δέντρο καταφέρει να διακριθεί.