Ιπποδρομίες σε Brigadier Gerard Evening at Sandown

26 Μαΐου 2016 15:07  

Επιστροφή στις επάλξεις των ιπποδρομιών με καλή διάθεση παρά το φτωχό γενικά πρόγραμμα στις ιπποδρομίες, κυρίως λόγω της προετοιμασίας όλων των ομάδων για τα επερχόμενα φεστιβάλ. Εξαίρεση στο παραπάνω είναι η σημερινή ιπποδρομιακή ημερίδα στο Sandown, η Brigadier Gerard Evening, η οποία περιλαμβάνει μία Class 1 Listed και 2 Group 3 κούρσες.

Χρονικά στο πρόγραμμα προηγείται η Group 1 κούρσα, γνωστή ως National Stakes, μια Listed κούρσα σε επίπεδη διαδρομή για διετή άλογα. Πραγματοποιείται από το 1889 σε μια απόσταση 5 furlongs 6 yards (1.008 μέτρα) και στη φετινή της έκδοση συμμετέχουν 6 άλογα και μέχρι το 1959 ήταν γνωστή ως National Breeders’ Produce Stakes. Και οι έξι (6) συμμετέχοντες είναι πολύ ενδιαφέροντα άλογα τα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σαν τριετείς την επόμενη σεζόν. Ενα προβάδισμα δείχνει να έχει το φαβορή της κούρσας Mehmas, αήττητο μέχρι τώρα στις δύο (2) κούρσες που έτρεξε ως νεανίας και με τα περιθώρια βελτίωσης που δείχνουν τα νεαρά άλογα είναι το άλογο που όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να κερδίσουν. Κοντά σε επίδοση είναι τα Global Applause και Chuppala, τα οποία έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία στις πρώτες τους κούρσες και προέρχονται από στάβλους που φημίζονται για τα δυναμικά τους άλογα.

  26/5/2016 – Εκτίμηση Sandown 6:35

 1. Mehmas (2.25)
 2. Chuppala (3.25)
 3. Global Applause (5.50)

Επόμενη κούρσα του προγράμματος είναι η πρώτη Group 3, τα BetVictor Henry II Stakes, μια κούρσα που διεξάγεται προς τιμή του βασιλιά Henry II ο οποίος ίδρυσε ένα κοινόβιο στην περιοχή που τώρα βρίσκεται το ιπποδρόμιο τον 12ο αιώνα. Ξεκίνησε να πραγματοποιείται το 1963 σε μια απόσταση 2 miles 78 yards (3.290 μέτρα μαραθώνιος) για τετραετή και άνω άλογα και πήρε τη σήμανση Grade 3 το 1971. Τα κορυφαία άλογα της κούρσα συνήθως συμμετέχουν στο περίφημο Gold Cup στο φεστιβάλ του Ascot. Φέτος στην κούρσα έχουν δηλωθεί πέντε (5) άλογα από τα οποία ξεχωρίζει ο εκπρόσωπος του κορυφαίου Ιρλανδού εκπαιδευτή Willie Mullins, Max Dynamite, το οποίο στην περσινή αγωνιστική σεζόν εντυπωσίασε στη νίκη του στο φεστιβάλ του York και με τη δεύτερη θέση στο φίνις στο διάσημο Melbourne Cup. Μια απειλή για το φαβορί είναι το Burmese, ένας stayer που ολοκλήρωσε ένα χατ-τρικ νικών στην περσινή σεζόν με μια επιβλητική νίκη στο Ascot τον περασμένο Οκτώβρη.

  26/5/2016 – Εκτίμηση Sandown 7:05

 1. Max Dynamite (1.72)
 2. Burmese (4.00)

Το πρόγραμμα των Group κουρσών της ημερίδας κλείνει με την ομώνυμη Brigadier Gerard Stakes. Πρόκειται για μια Group 3 κούρσα σε επίπεδη διαδρομή για καθαρόαιμα τεταρτοετή και άνω άλογα. Πραγματοποιείται σε μια απόσταση 1 mile 2 2 furlongs 7 yards (2.018 μέτρα). Διεξήχθη για πρώτη φορά το 1953 με την ονομασία Coronation Stakes, προς τιμή της στέψης της βασιλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Το 1973 μετονομάστηκε σε Brigadier Gerard Stakes, προς τιμήν του Brigadier Gerard, ενός αλόγου πολυπρωταθλητή με διακρίσεις στις μεγάλες κούρσες που γίνονται στο τοπικό ιπποδρόμιο όπως τα Westbury Stakes και Eclipse Stakes. Στη φετινή έκδοση της κούρσας συμμετέχουν εφτά (7) άλογα. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η συμμετοχή του Time Test, ενός γόνου του περίφημου Dubawi, το οποίο έχει ξεχωρίσει στο υψηλό επίπεδο των Group 2/3 κουρσών και αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολύ κοντά και τα Intilaaq και Western Hymn, δύο πρωτοκλασάτων αλόγων με πολύ καλές επιδόσεις σε σημαντικές κούρσες κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

  26/5/2016 – Εκτίμηση Sandown 7:40

 1. Time Test (3.25)
 2. Western Hymn (5.00)
 3. Intilaaq (2.62)

*Οι κούρσες συμπεριλαμβάνονται στο στοιχηματικό κουπόνι του ΟΠΑΠ